mandag 20. april 2009

"Mariaaaa, you should have seen heeer..."

Nå har det altså gått nesten tre uker siden Maria kom til verden. Er det ikke utrolig? Og tre uker har vi nok trengt for å komme til oss selv igjen etter noe som kan karakteriseres som en dramatisk omveltning av omtrent absolutt alt. Det å skrive blogginnlegg har vært relativt uaktuelt (selvom vi har tenkt på det nå og da) og både med at vi absolutt ikke har hatt tid eller kapasitet til det og at det har føltes fullstendig irellevant og heller uviktig når du har et nybakt barn i armene. Men nå begynner vi altså å venne oss til tanken på at livet med Maria er livet vårt og fra nå av definisjonen på "normalt". Vi koser oss med vesla vår! Her er hun i en av sine langsommere oppvåkningsfaser:




Men så også en ærlig berening om vanskelighetene ved å få barn. Det har altså tatt tid å bli vant til situasjonen. Vi forstår nok nå at vi på forhånd ikke tenkte noe særlig på omfanget av det å få barn og hvor dramatisk dette ville påvirke livene våre (det er faktisk sant, og vi skylder på ung alders naivitet og hormonubalanse!). Enda mindre var vi forberedt på at frustrasjon og negative følelser til tider faktisk skulle komme til å overskygge gleden over barnet vårt. For selvom vi nå har fortalt om gleden over vesle elskede Maria, har vi (i likeht med mange andre, vil vi tro) opplevd søvnløse netter med grubling og bekymring, utmattethet og frustrasjon over å føle seg utilstrekkelig; for eksempel da det omtrent finnes en million forskjellige teorier å velge å vrake i om amming og søvn som alle mener seg å være til det beste for ditt barn, og aldeles ikke noen håndbok i hvordan man faktisk skal velge og hvilken metode som til slutt ER det beste. Og da stifter man bekjentskap med et voldsomt foreldreinstinkt, da det å ikke vite om du gir ditt barn det aller beste kan gi en såpass oppspisende urolighet at Eline trodde hun var på vei inn i full fødselsdepresjon i løpet av den første uken. Heldigvis tilbringtes disse dagene sammen med foreldre og familie med masse overskudd til dyssing og holding, og med mange ledige ører til spørsmål, frustrasjon og bekymret snakk (herunder en barnepleier sendt fra himmelen).

Og som selve symbolet på den gjenvun'ne kontrollen var Eline på tur til Staffeldts idag og hilste på venninner der mange etter sigende "kunne kjenne eggstokkene vibrere" (sitat Silje) i møtet med vår lille datter. Skal nok inrømme at jeg (Eline altså) kjente meg stolt over vesla, men også vemodig over at jeg ikke kan ta del i det frie studentlivet de lever. Men Maria (you should have seen her!), du er verdt alt sammen ett tusen ganger likevel!

12 kommentarer:

Johanne Pauline sa...

Åå...sitter her med tårer i øyenkrokene, og ser på vesle Maria! For ei nydelig liten jente dere har fått! Gratulerer igjen!! Kan tenke meg at dere er FLOTTE foreldre, med masse kjærlighet!

Kristin sa...

Heldig, heldig, heldig e dåkke! Masse lykke t me søvnlause netter å sånn... Å for ei vakker jente!

Nå Kan Du Lure sa...

så søt hun er:) Grauulere(litt sent å gratulere kanskje?);

Anonym sa...

Synes dere fikser detta bra jeg, blir hyggelig til Onsdag.
-Sindre-

Ingeborg sa...

Åååååå! (eg og vil.)

Så fantastisk søt ho er! Lykke til vidare :)

lene sa...

Ho e berre så nydelig! Og Maria e et veldig fint navn! :)
Sende masse varme tanka te deko! Skulle gjerne vore i nærheten... Klem

Herlaug Katrine sa...

Såååååå herleg!!!
Savner deg, Maria!!
Og dokke er sååå gode og flinke foreldre. Stolt over dokke!
Varm klem frå bestemor i det kalde nord.

Martha Berit sa...

For ei herlig jente og fint navn! Dokke e sikkert kjempegode foreldre:) Gler meg til å komme til oslo en gang og sjå dokke alle tre:)

Vibeke sa...

Ho e berre B-E-A-utiful!

Gunhild Marie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gunhild Marie sa...

Så fin ho er! På bilde nr 3 ser det ut som om ho ligg og plystrar for seg sjølv ;)

Herleg at du skriv så ærleg, forresten. Respekt!

Unknown sa...

Gratulere så mye Eline Og LK såklart =) Nydelig liten snuppe!
Skjønner godt at livet er snudd oppned på både godt og vondt. Men som jeg har sagt før og sier gjerne igjen- jeg kjenner vel knapt noen som kommer til å gjøre det bedre som mor en deg! Må kose dere masse- Ta vare på hverandre! Mange til lykke ønsker fra Ida(frå T-dalen)(med sin Gomes google id..)